Citronmuffins

Ingredienser:
125 gram smör
2 dl socker
2 ägg
1 1/2 dl mjölk
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
finrivet skal av en stor citron

Steg för steg

- Blanda smör och socker.
- Tillsätt äggen och rör samman smeten ordentligt.
- Blanda i övriga ingredienser (Blanda i några russin om du vill)
- Häll ner smeten i mellanstora muffinsformar.
- Grädda muffinsen i 15-20 minuter i 175 grader.
- Låt svalna


1 kommentar:

Muffins, portionsbakverk baserade på bakpulver, förekommer i såväl söta versioner (vanligast i Sverige) som matbrödsvarianter (i bl.a. England). Smeten påminner om sockerkakssmet och kan smaksättas på samma sätt. Vaniljsocker, kakao, nötter, citronarom eller blåbär är vanligen förekommande smaksättare. Smeten fördelas i små pappersformar eller i speciella plåtformar med gropar där pappersformarna med smet i ställs ned och gräddas i medelvarm ugn. Sedan slutet av 1990-talet har muffins i mycket stora storlekar börjat säljas på svenska caféer, ofta med benämningen "Amerikansk muffin". Ibland benämns de även i Sverige under det engelska namnet cupcake.

Källa wikipedia